Kotimaiset ulkokalusteet

Kotimaiset ulkokalusteet

KOTIMAISET ULKOKALUSTEET

Tässä artikkelissa kerromme miksi kannattaa valita kotimaisia ulkokalusteita ja mitä kotimaisuus tarkoittaa HAVUE Collection -tuotteiden ja yrityksemme kohdalla.

Katso tästä kaikki HAVUE Collection -ulkokalusteet.

HAVUE Collection -ulkokalusteiden suunnittelua ja toteutusta ohjaava voima on pyrkimys korkeaan laatuun ja pitkään käyttöikään. Ulkokalusteet on suunniteltu kestämään pohjoismaisia vuodenaikoja ja sääolosuhteita mahdollisimman pitkään.

Laadun ja pitkän käyttöiän ohella meille on erityisen tärkeää myös tuotteiden kotimaisuus. Kaikki HAVUE Collection -tuotteet valmistetaan Suomessa, suurimmaksi osaksi omalla tehtaallamme Evijärvellä, Etelä-Pohjanmaalla. Lue lisää sivulta: Valmistus

Kotimaisten ulkokalusteiden valikoiman rajallisuus on saattanut saada monet kallistumaan ulkomaisten tuotteiden puoleen. Uudet HAVUE Collection -tuotteemme laajentavat kotimaisten ulkokalusteiden valikoimaa: Mallistoistamme löytyy nykyaikaisia, suomalaisten muotoilijoiden suunnittelemia kalusteita, jotka sopivat moderniin sisustustyyliin ja arkkitehtuuriin.

Miksi kannattaa valita kotimaiset ulkokalusteet?

Tekemillämme ostopäätöksillä on merkitystä ehkä enemmän kuin uskommekaan. Jokainen ostopäätös on valinta jonkin asian puolesta. Sillä on suuri ero valitsetko kotimaiset ulkokalusteet kotimaiselta valmistajalta tai jälleenmyyjältä, ulkomaiset kalusteet kotimaiselta jälleenmyyjältä vai tilaatko ulkomaiset tuotteet ulkomaisesta verkkokaupasta. Aihepiiri on laaja, mutta tässä on muutama näkökulma, jotka haluamme nostaa esille.

Mitä hyötyä on kotimaisten tuotteiden valinnasta?

 1. Suomalaisen työn ja osaamisen säilyttäminen
  Ostamalla suomessa valmistettuja tuotteita varmistat työpaikkojen säilymisen Suomessa, luot verotuloja Suomeen sekä tuet ammatillista osaamista ja sen säilymistä sekä kehittymistä Suomessa.
  Vaikutukset ovat huomattavasti valmistavaa yritystä laajemmat, kun ottaa huomioon tuotteiden suunnittelun, valmistukseen tarvittavat raaka-aineet, tarvikkeet ja alihankintana teetettävät työvaiheet sekä kaikki tuotteiden myyntiä ja markkinointia tukevat työt ja palvelut.
 2. Vastuullisuus
  Vastuullisuutta voi tarkastella eri näkökulmista, kuten taloudellisesta, sosiaalisesta tai ekologisesta näkökulmasta. Suomessa tapahtuvaa yritystoimintaa, tuotantoa ja valmistusta ohjaavat erilaiset lait, kuten vero-, työ- ja ympäristölainsäädäntö. Jo ne asettavat raamit yritystoiminnan, tuotannon ja työolosuhteiden vastuullisuudelle.
 3. Ilmastonmuutoksen hillitseminen
  Valmistuksen päästöt syntyvät pääosin siellä missä tuotteet valmistetaan. Kuluttajana voit omien ostopäätöksiesi myötä ohjata hankkimistasi tuotteista aiheutuvia päästöjä maihin, joissa tuotannosta syntyviä päästöjä seurataan ja niiden ympäristövaikutukset pyritään minimoimaan. Ostamalla kotimaisia tuotteita tuet kotimaista vihreää teollisuutta, uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä ja uusiutumattomien raaka-aineiden kierrätystä.
 4. Lyhempi kuljetusmatka
  Valitsemalla kotimaisen tuotteen ulkomailla valmistetun sijasta, kuljetusmatka on todennäköisesti lyhempi ja sen hiilijalanjälki pienempi. Siitä huolimatta, että etäisyydet myös Suomen sisällä saattavat olla pitkiä. EU-maiden lisäksi ulkokalusteita tuodaan Suomeen myös Aasiasta, jolloin matka on monin verroin pidempi, kuin Suomen sisäisissä kuljetuksissa.
 5. Turvaa ongelmatilanteissa
  Mahdollisten ongelmatilanteiden selvittäminen on helpompaa, kun tiedät mihin voit tarvittaessa olla yhteydessä ja voit asioida suomeksi. Kun ostat tuotteet Suomesta, suomalaisesta verkkokaupasta tai myymälästä, sinulla on myös kuluttajansuojalaki turvanasi.
Kotimaiset ulkokalusteet
LAITURI-malliston tuotteissa on korkea kotimaisuusaste. Tuotteet on valmistettu tehtaallamme Evijärvellä ja niiden materiaalina on suomalainen mänty.

Tiedätkö missä ulkokalusteesi on valmistettu?

Kotimaisia tuotteita on joskus haasteellista tunnistaa: Vaikka tuotteiden nimi, taustayritys tai mielikuva niistä olisi suomalainen, tuote itsessään ei sitä välttämättä ole, vaikka asiakkaan mielellään annetaan niin ymmärtää.

Ellei tuotteen valmistusmaata ole esillä, tuote on todennäköisesti valmistettu jossain muualla kuin Suomessa. Jos tuote todella on valmistettu Suomessa tai muussa EU-maassa, siitä on yleensä selkeästi mainittu. Kukapa haluaisi piilotella sellaista tietoa? Suomessa myytäviä ulkokalusteita valmistetaan myös muun muassa Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa.

Olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme ulkokalusteita, joiden kohdalla kotimaisuus paljon enemmän kuin pelkkä mielikuva.

Mitä kotimaisuus tarkoittaa HAVUE Collection -tuotteiden ja yrityksemme kohdalla?

 • Tuotteet on suunniteltu Suomessa. Suomalaisten muotoilijoiden suunnittelemat mallistot viimeistellään tehtaalla valmiiksi tuotteiksi yhteistyössä oman tuotekehityksemme kanssa.
 • Tuotteiden valmistusmaa on Suomi. Valmistamme tuotteet pääosin itse, omalla tehtaallamme Evijärvellä, Etelä-Pohjanmaalla.
 • Tuotteiden pääasiallinen raaka-aine tulee Suomesta. Käytämme tuotteiden pääasiallisena raaka-aineena Suomessa kasvanutta metsämäntyä, joka tulee meille puutavarana pieniltä suomalaisilta sahoilta.
 • Kaikki alihankintana teetettävät työvaiheet tehdään Suomessa. Ulkokalusteiden metallirungot, istuintyynyt sekä verhoilut tehdään luotettavien ja osaavien yhteistyökumppaneidemme tehtailla Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella sijaitsevilla yrityksillä.
 • Tuotteiden pakkausmateriaalit tulevat Suomesta. Hankimme tuotteiden pakkaukseen käytettävät materiaalit Suomesta.
 • Verkkokauppamme varasto sijaitsee Suomessa. Pakkaamme ja lähetämme tuotteet itse, oman tehtaamme varastosta Evijärveltä.
 • Verkkokauppamme sijaitsee suomalaisella palvelimella. Suomalaiselta palveluntarjoajalta hankittu palvelintila sijaitsee myös fyysisesti Suomessa.
 • Suomalainen taustayritys. Perheyrityksemme (Järvi Z Oy) kotipaikka sijaitsee Suomessa, Yritys on 100 % suomalaisessa omistuksessa ja maksaa verot Suomeen.

Tuotteiden kotimaisuusaste vaihtelee niissä käytettyjen materiaalien mukaan, mutta ostaessasi HAVUE Collection -ulkokalusteita voit olla varma, että ne on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Katso: Tuoteryhmät ja mallistot


HAVUE Collection on kokoelma nykyaikaisia ulkokalusteita, jotka on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Ulkona käytettäville kalusteille on monta nimitystä: terassikalusteet, puutarhakalusteet, kesäkalusteet, ulkokalusteet, parvekekalusteet ja pihakalusteet. Olemme tehneet valinnan käyttää HAVUE Collection -tuotteista nimitystä ulkokalusteet, koska niitä voi käyttää monenlaisissa ulkotiloissa, eikä käyttöajan tarvitse rajoittua pelkkään kesään.

Shopping Cart