Säänkestävät ulkokalusteet ekologisesta Accoyasta

Säänkestävät ulkokalusteet ekologisesta Accoyasta

Säänkestävät ulkokalusteet, joiden puuosat kestävät jopa 50 vuotta? 

Kuulostaa uskomattomalta, mutta Accoya on ekologinen ja myrkytön puumateriaali, jolle valmistaja myöntää pintakäsittelemättömänä jopa 50 vuoden tehdastakuun. Olemme valinneet sen yhdeksi HAVUE Collection -ulkokalusteiden materiaaleista.

Valitsemme ulkokalusteidemme materiaalit huolella ja pyrimme aina löytämään tuotteisiin parhaat saatavilla olevat materiaalit. Olemme valinneet yhdeksi puumateriaaliksi Accoyan, jossa kohtaavat upean ulkonäön ja ekologisuuden ohella useat käytännön ominaisuudet, jotka tekevät siitä erinomaisen materiaalin ulkokalusteisiin.

Accoyan suosio kasvaa vuosi vuodelta, mutta materiaalina se on vielä monille vieras. Tässä artikkelissa vastaamme viiteen kysymykseen Accoyasta ja kerromme miksi olemme päätyneet valitsemaan ulkokalusteidemme materiaaliksi juuri Accoyan. 

Säänkestävät ulkokalusteet ekologisesta Accoyasta
Kuvan ELOKUU-lounge-pöytä ja -tuoli ovat naturel-sävyistä Accoya-puuta.

1. Mitä Accoya on?

Accoya on ekologisesti ja myrkyttömästi käsitelty, säänkestävä puumateriaali.
Tarkalleen ottaen Accoya® on ekologisella ja myrkyttömällä tavalla käsitellyn puumateriaalin rekisteröity tuotemerkki. Accoya-puun raaka-aineena käytetään Radiata mäntyä eli Pinus radiataa.

Radiata mänty on materiaalina korkealaatuista, oksatonta ja siinä on eläväinen ja voimakas syykuviointi. Accoyaan käytettävä puuraaka-aine asetyloidaan, eli käsitellään väkevällä etikkaliuoksella ekologisesti ja myrkyttömästi.

2. Mikä Accoyassa on niin erityistä?

Kosteudenkestävyys, joka on toteutettu ekologisella ja myrkyttömällä tavalla.
Accoya ei kutistu tai laajene kosteuden vaikutuksesta, kuten tavallinen puumateriaali tekee. Accoyan kosteuseläminen on lähes olematonta. Käsittely tekee puusta lujaa, kestävää ja mittapysyvää, jonka myötä myös pintakäsittely pysyy siinä 2-3 kertaa pidempään kuin tavallisessa höylätyssä puumateriaalissa.

Se kertoo paljon materiaalin kestävyydestä, että valmistaja antaa pintakäsittelemättömälle Accoya-puumateriaalille 50 vuoden tehdastakuun maanpäällisissä rakenteissa sekä 25 vuoden takuun maakosketuksessa tai makeassa vedessä. Se on huomattavasti pidempi takuu kuin missään muussa löytämässämme puumateriaalissa.

3. Mistä Accoya on peräisin?

Raaka-aineena käytetty Radiata mänty on nopeakasvuinen puulaji, joka on peräisin vastuullisesti kasvatetuista FCS-sertifioiduista metsistä Uudesta-Seelannista. Accoya-puumateriaalia valmistetaan Hollannissa sijaitsevalla tuotantolaitoksella, jossa sen raaka-aineena käytettävä Radiata mänty asetyloidaan.

4. Mihin Accoyaa käytetään?

Accoya soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi kohteissa, joissa puumateriaalilta vaaditaan kosteudenkestävyyttä. Accoyaa käytetäänkin ulkona terassien, puurakenteiden ja -verhousten materiaalina sekä sisällä saunoissa, kylpyhuoneissa ja kylpylöissä. Accoyan käyttö kasvaa ja laajenee myös muiden tuotteiden valmistuksessa. Me käytämme Accoyaa säänkestävien ulkokalusteiden valmistukseen.

5. Harmaantuuko Accoya?

Käsittelemättömän Accoyan vaalea puunsävy harmaantuu ulkona muutamassa vuodessa. Pintakäsittely estää ja hidastaa Accoyan harmaantumista. Sääolosuhteet, kuten uv-säteily ja kosteus vaikuttavat harmaantumisen nopeuteen.

HAVUE Collection -ulkokalusteissa on pintakäsittely, joten ne eivät harmaannu kuten käsittelemätön Accoya-puu. Valmistajan testissä olevissa pintakäsitellyissä kappaleissa näkyi harmaantumisen merkkejä 7 vuoden kohdalla. Testaamme parhaillaan myös itse missä ajassa pintakäsitellyssä materiaalissa alkaa näkyä harmaantumisen merkkejä. Vanhimmat testikappaleemme, joissa on peittävä pintakäsittely, ovat nyt olleet sään armoilla 5 vuotta, eikä materiaalin ulkonäössä ole tapahtunut muutoksia.

Lähteet: AccsysNovenberg

Pöytäryhmät ulkotiloihin | HAVUE Collection
AARI-malliston ruokaryhmät, pöydät ja penkit ovat myös saatavilla Accoyasta valmistettuina.

Miksi olemme valinneet Accoyan ulkokalusteiden materiaaliksi?

HAVUE Collectionin tuotekehityksestä ja tuotannosta vastaava Jyrki Järvinen:

”Aloitimme Accoyan käytön noin 5 vuotta sitten yrityksemme muussa tuotannossa ja vuosien varrella kertyneen kokemuksen myötä Accoya on osoittautunut erinomaiseksi materiaaliksi ulkokalusteisiin. Accoyan ainutlaatuisten ominaisuuksien avulla pystymme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin tarjoamalla säänkestäviä kalusteita, jotka on valmistettu ekologisesta luonnonmateriaalista.

Accoya on kestävä ja luonnonmukainen puumateriaali, jota käyttämällä voidaan toteuttaa visuaalisesti tyylikkäitä ratkaisuja. Tämän lähes oksattoman puumateriaalin syyt ovat isot ja sen ulkonäölliset ominaispiirteet luovat erityistä puhtautta ja tyylikkyyttä siitä valmistettuihin tuotteisiin.

Accoan käyttö kalusteiden materiaalina vaatii  erityistä tarkkuutta, koska Accoya ei elä tai anna periksi kuten tavallinen puu. Siksi esimerkiksi puun liitosten ovat oltava täydelliset.

Koska materiaali on verrattain uusi, testaamme Suomen ilmaston vaikutusta puun raakapintaan, maalipintaan sekä liimauksiin. Tarkastelemme myös puun mahdollista elämistä. Vanhimmat testikappaleemme ovat olleet 5 vuotta ulkona sään armoilla ja uusimmat kappaleet nyt muutamia kuukausia. Vanhimmissa testikappaleissa on peittävä pintakäsittely, eikä mitään muutoksia ole ollut havaittavissa kuluneiden viiden vuoden aikana.

Accoyasta valmistetuissa ulkokalusteissamme on läpikuultava pintakäsittely, joka tekee pinnasta helppohoitoisen ja likaa hylkivän sekä hidastaa puun harmaantumista. Olemme valinneet tuotteisiin kuultavan pintakäsittelyn, joka ei peitä havupuun kaunista syykuviota.”

Käytämme Accoyaa ELOKUU-malliston sekä AARI-malliston ulkokalusteissa.


HAVUE Collection -ulkokalusteet valmistetaan parhaista, huolella valituista materiaaleista.

Shopping Cart