Valmistus

HAVUE Collection tuotteet valmistetaan Suomessa.

HAVUE Collection tuotteet valmistetaan Suomessa, suurimmaksi osaksi omalla tehtaallamme Evijärvellä. Osan työvaiheista teetämme alihankintana Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella sijaitsevilla, luotettavilla yhteistyökumppaneilla.

Meillä on pitkä kokemus ulkokalusteiden sekä muiden puutuotteiden valmistuksesta. Valmistamme HAVUE Collection -ulkokalusteiden puuosat omalla tehtaallamme alusta loppuun asti – puumateriaalista valmiiksi tuotteiksi. Myös tuotteiden kokoonpanon, viimeistelyn ja pakkaamisen teemme itse.

Ulkokalusteiden metallirungot, istuintyynyt sekä verhoilut tehdään luotettavien ja osaavien yhteistyökumppaneidemme tehtailla.

Ulkokalusteiden valmistus | HAVUE Collection

Laatu edellä, vastuullisuus vierellä

HAVUE Collection -tuotteiden suunnittelua ja toteutusta ohjaava voima on pyrkimys korkeaan laatuun. Laatu ilmenee tuotteiden muotoilussa, materiaalivalinnoissa, yksityiskohdissa, viimeistelyssä sekä kestävyydessä. Nykypäivänä erottamaton osa laatua on myös vastuullisuusnäkökulman huomioiminen. Vastuullisuus tarkoittaa meille tuotannon kotimaisuutta sekä ympäristövaikutusten tarkastelua tuotteiden valmistuksessa ja materiaalivalinnoissa.

Tuotteemme suunnitellaan kestämään mahdollisimman pitkään. Tuotteen käyttöikä ei kuitenkaan riipu ainoastaan suunnittelusta, valmistuksesta ja tekemistämme materiaalivalinnoista. Voit myös itse vaikuttaa omien ulkokalusteidesi elinkaaren pituuteen. Olemme koonneet sivulle Käyttö ja huolto tarkempia ohjeita ja vinkkejä, joiden avulla voit varmistaa, että ulkokalusteesi säilyvät hyvänä mahdollisimman pitkään.

Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa. Suomessa tapahtuvaa tuotantoa ja valmistusta ohjaavat erilaiset lait, kuten työ- ja ympäristölainsäädäntö. Jo ne asettavat raamit tuotannon ja työolosuhteiden vastuullisuudelle.

Tehtaallamme tuotannon jätteet käsitellään asianmukaisesti. Ylijäämäpuuta käytetään tehtaan lämmittämiseen.

Parhaat materiaalit

HAVUE Collection -tuotteet valmistetaan parhaista, huolella valituista materiaaleista.

Pääraaka-aineena on kotimainen mänty, joka tulee meille pieniltä suomalaisilta sahoilta. Se on erikoistuotteisiin sahattua puutavaraa, joka soveltuu laadultaan käytettäväksi tuotteissamme. Puuraaka-aineen on muun muassa oltava oksatonta tai vähä- ja terveoksaista mäntyä, jotta hukkaa tulisi mahdollisimman vähän. Olemme löytäneet yhteistyökumppaneiksi pieniä sahoja, joiden toimittama puuraaka-aine täyttää laatuvaatimuksemme.

Seuraamme uusia innovaatioita kestävien ja ekologisten materiaalien tarjonnassa. Siksi olemme valinneet kotimaisen männyn rinnalle myös toisen havupuun, josta erityisen tekee tapa jolla se on käsitelty. Accoya® on ekologista, tutkitusti myrkytöntä, säänkestävää puumateriaalia, joka on valmistettu Pinus radiata -männystä. Valmistaja antaa materiaalille jopa 50 vuoden lahoamattomuustakuun. Accoya® -puuhun käytetty mänty tuotetaan vastuullisesti PEFC ja FSC- sertifioiduista metsistä. Materiaalille on myönnetty myös Joutsenmerkki.

Puun lisäksi käytämme tuotteissamme myös muita materiaaleja. Esimerkiksi ulkokalusteiden rungot ovat kestävää, pulverimaalattua teräsputkea. Kalusteiden istuin- ja selkänojatyynyt sekä pehmusteet ja verhoilut valmistetaan ulkokäyttöön soveltuvista, auringonvaloa ja kosteutta kestävistä materiaaleista.

Kiinnitämme huomiota myös tuotteiden pieniin yksityiskohtiin, kuten ruuveihin, joita hankitaan useilta eri toimijoilta. Kaikki ruuvit hankitaan Euroopasta, mutta osa on valmistettu Aasiassa. Osa kiinnitysheloista teetetään Suomessa. Suosimme ruuvien ja helojen valinnassa suomalaista ja eurooppalaista valmistusta.

Tavoitteenamme on löytää tuotteisiin aina parhaat mahdolliset materiaalit.

HAVUE | HAVUE Collection

Pintakäsittely

Pintakäsittelyn avulla voidaan suojata materiaaleja ja pidentää niiden käyttöikää. Käytämme HAVUE Collection -tuotteissa erilaisia pintakäsittelyvaihtoehtoja. Suosimme pintakäsittelyssä innovatiivisia, edistyksellisiä ja vastuullisia tuotteita, jotka on suunniteltu kestämään vaihtelevia sääolosuhteita.

Puupinnoille käytämme vesiohenteisia, teolliseen käyttöön tarkoitettuja pintakäsittelyaineita. Pintakäsittely suojaa puupintoja sateen, UV-säteilyn sekä vaihtelevien lämpötilojen aiheuttamilta vaurioilta, värjäytymiseltä sekä homekasvustoilta.

Metallirungot käsitellään pulverimaalauksella. Se on metallipinnoille yleisesti käytetty teollinen pintakäsittelytapa.

Shopping Cart